Archief
Archief WOS

Archief WOS

Veerkrachtige Van Duijvenbode naar kwartfinale EK Darts

De Westlandse darter Dirk van Duijvenbode heeft zich vanavond in het Duitse Oberhausen geplaatst voor de kwartfinale van het Europees kampioenschap Darts.

Het werd voor de 28-jarige 's-Gravenzander een partij met leuke pieken en ook diverse pijnlijke dalen (wat te denken van zes keer achtereen naast zijn favoriete uitgooi op dubbel 16).

In deze tweede ronde van het EK ging het erom wie het eerst tien legs zou winnen. Het ging aanvankelijk van een leien dakje voor Van Duijvenbode. Hij kwam 'fluitend' op een 3-0 voorsprong (daarmee had hij in dit toernooi negen legs op een rij gewonnen, want donderdag won hij in de eerste ronde met 6-0 van landgenoot Danny Noppert).

Maar plotseling stopte de succesreeks. Zijn 30-jarige tegenstander Michael Smith scoorde zes legs op rij, waardoor de 3-0 voorsprong dus werd omgebogen in een 3-6 achterstand.

Dirk was erg boos op zichzelf en ging daar op zich goed mee om, want hij kwam terug tot 4-6. Vervolgens werd het 5-6, 5-7, 6-7, 6-8, 7-8 en 8-8. In de zeventiende leg mocht Van Duijvenbode beginnen en hield hij stand in 'zijn' leg: 9-8.
Toen was de beginbeurt aan Smith. De spanning was te snijden en dan is de 's-Gravenzander anno 2020 op zijn best. Hij brak Smith en bereikte met 10-8 de kwartfinale.

in de kwartfinale moet 'Aubergenius' Van Duijvenbode het zaterdagavond opnemen tegen Jonny Clayton.