Archief
WOS

WOS

Jarige Wereldwinkel slaat nieuwe weg in

Wereldwinkel Wateringen is vandaag dertig jaar oud. Tijd om de winkel over een nieuwe boeg te gooien, vond het stichtingsbestuur.

De winkel heet vanaf vandaag 'Eerlijk'. De naam is gekozen omdat de stichting die de winkel runt, staat voor een eerlijke prijs voor hun producenten. Maar ook om van het 'geitenwollen sokken' imago af te komen.

"We merken vergrijzing en dat we een bepaald imago hebben waar we vanaf willen", zegt voorzitter Toon Kleyberg. "We willen ook nieuwe generaties aanspreken." De naam moet daarbij helpen. "En we hebben ook de winkel gepimpt. Jongeren zijn veel betrokken bij duurzaamheid en de plasticsoep. We richten ons daarom nu ook op duurzame producten."

In het verleden was het doel van de wereldwinkels om overal Fairtrade producten te verkopen. "In elke supermarkt liggen nu Fairtrade producten, dus dat doel is behaald", weet Kleyberg. Kunst was een ander belangrijk product en dat is het nog steeds. "We zijn kunst een beetje gaan zien als cadeautjes en daar richten we ons nu op. Juist de producten waar er maar een stuk of vier/vijf van zijn gemaakt verkopen goed."

Wie jarig is trakteert

En wie jarig is trakteert. Zo ook Stichting Wereldwinkel Wateringen, in de vorm van twee cheques. De eerste 2.000 euro is voor Stichting Hatua. Die stichting verzorgt studiebeurzen voor kansarme kinderen in Tanzania. Het tweede goede doel ligt iets dichter bij huis: Zorgtuinderij Nieuw-Zuiderveld in Wateringen. De tuin en het ontmoetingscentrum zijn een locatie voor dagbesteding voor mensen met een vorm van dementie.

Categorieen:
Nieuws Wateringen Westland