Archief

Kerstpakketten in coronatijd zijn luxer

De inhoud van het kerstpakket dit jaar is meer luxe. Door corona zijn geen kerstborrels of andere bijeenkomsten, en dus investeren werkgevers meer in de spulletjes van het kerstpakket.

Dat merkt ook Rens Alkemade van Rewi Promotions in Maasland. "Kerstpakketten die we nu verkopen zijn in waarde wat gestegen. Dat kunnen we goed merken. Ik denk dat de oorzaak is dat er geen kerstborrels worden gegeven. Daardoor wordt er meer uitgegeven voor een presentje voor de werknemer."

Ondanks dat bedrijven meer uitgegeven aan kerstpakketten, stromen de aanvragen maar langzaam binnen. "Een hoop bedrijven zijn wat afwachtend. Normaal gesproken zitten we nu wel op 80 procent van de bestellingen. Maar nu stopt dat wel een beetje bij de 60 procent."

Door de coronacrisis zien de kerstpakketten er dit jaar wel anders uit. "Een huiselijk pakket met een fleece deken er in. Ook wat warmere dingen zoals lekker eten en drinken. Dingen die hoofdzakelijk thuis worden gebruikt." Maar een kerstpakket met inhoud voor vakantie is dit jaar niet te verkrijgen. "Dat is wel logisch met dat virus dat rondwaart in de wereld. Mensen gaan niet reizen."