Archief
WOS

WOS

WestlandTheater De Naald gaat tegen de stroom in

Steeds meer theaters stoppen met het geven van voorstellingen omdat het niet rendabel is om voor 30 mensen te spelen, maar daar namen ze bij WestlandTheater De Naald geen genoegen mee.

Directeur Nico Baars was na Rutte's persconferentie van twee weken geleden alleen maar bezig met annuleren en voorstellingen verplaatsen en dacht bij zichzelf, wat kan nog wel? Hij daagde zijn personeel uit om met ideeën te komen en deed een oproep op Facebook aan artiesten. De reacties waren overweldigend. Veel artiesten hebben geen zin om stil te zitten en willen zelfs voor 30 man optreden.
Bij kringloopwinkels werden banken en stoelen gekocht. Hiermee wordt op het grote podium een huiskamer nagemaakt. Het publiek komt op het podium te zitten en kijkt de zaal in. De artiesten variëren van zangers en cabaretiers tot kleinkunstenaars.

De voorstellingen duren van donderdag 29 oktober tot en met woensdag 11 november. Mochten de maatregelen worden verlengd, dan gaat ook de voorstelling 'Wat kan wel' langer door.