Archief
WOS

Coronaklachten? Bel eerst de huisarts voordat je langskomt

Heb je corona gerelateerde klachten? Ga dan niet meteen naar de huisarts, maar bel hem of haar eerst.

Met die dringende oproep komen de huisartsen in Westland. Het komt op de huisartsenpost in Naaldwijk nog regelmatig voor dat iemand met coronaklachten binnenstapt, met alle risico's van dien.

Na de eerste coronagolf in maart is het opnieuw een bijzondere tijd voor de huisartsen in Westland. "Toen werd de reguliere zorg door huisartsen afgeschaald, en kregen zij het overdag rustiger", zegt Mark van Lier van Huisartsenpost Westland in Naaldwijk. "De COVID-zorg in dit gebied loopt nu wel op."

Wie denkt het coronavirus bij zich te dragen, wordt echt afgeraden naar de huisarts te komen. Zo blijven de praktijken en de huisartsenpost coronavrij. Bel bij klachten en maak op www.coronatest.nl een afspraak. Want als huisartsen of assistenten uitvallen omdat zij corona hebben, is men verder van huis. Wie een afspraak bij de huisarts heeft, wordt gevraagd alleen te komen en een mondkapje om te doen.

Geen brandhaard in De Lier
Intussen gaat in De Lier het hardnekkige gerucht dat het aantal coronabesmettingen in het dorp relatief gezien hoger ligt dan in andere kernen van Westland. GGD Haaglanden ziet dat niet terug in de cijfers.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Testlocatie van GGD Haaglanden in Naaldwijk. WOS

Marc van Lier vertelt meer over de vragen die er zijn bij Maarten in de Middag