Archief
WOS

Ook in Westland (na lockdown) ruimere horecaterrassen toegestaan

Als de horeca weer open mag, zijn in Westland zeker tot 1 mei volgend jaar ruimere terrassen toegestaan.

Dat heeft het college van B en W deze week besloten. Het benutten van ruimere terrassen was al toegestaan tot 1 november, maar dat is nu - vooruitlopend op een eventuele opheffing van de huidige sluiting – met een half jaar verlengd.

De vergroting van de terrassen is afgelopen zomer toegestaan om de afstandsnorm van 1,5 meter te kunnen naleven zonder dat dit tot een kleiner bezoekerspubliek hoeft te leiden. Voor een eventuele overkapping blijft een vergunning vereist. "Dit besluit kan uiteraard pas worden uitgevoerd als de horeca weer open mag", aldus het college. "Ik heb geen pot met geld waarmee ik de horeca kan ondersteunen. Wel maken wij winterterrassen mogelijk. Dat geeft de horeca wat meer lucht en ruimte om omzet te generen", vertelt burgemeester Bouke Arends.

In Maassluis mogen in beginsel ook verruimde terrassen worden benut om de horeca door de winter heen te helpen, zo werd vorige week duidelijk.

Zaterdagavond na het WOS Nieuws Weekoverzicht is op WOS TV een uitgebreid gesprek met burgemeester Bouke Arends te zien. Hij gaat dan onder meer in op het aantal coronabesmettingen in Westland. En hij doet dan ook een oproep aan de inwoners.