Archief

'Lyra betrekken bij toekomstplan van drie andere Lierse sportclubs'

Wethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland wil met alle vier verenigingen op het Lierse sportpark De Zweth in gesprek over de toekomst van dit sportpark.

Dit blijkt uit zijn antwoord op vragen van de gemeenteraadsfractie Westland Verstandig. Die vragen waren gesteld naar aanleiding van een rapport dat gezamenlijk is opgesteld door LTC 't Loo (tennis), Valto (korfbal) en Odis (handbal). Deze clubs hebben diverse ontwikkelingsvarianten ontwikkeld.

"Wij hechten eraan daarbij ook de stem van voetbalvereniging Lyra te horen. Deze club is niet betrokken geweest bij het rapport van LTC 't Loo, Odis en Valto. Mogelijkerwijs leidt deze verkenning ertoe dat nadien gesproken wordt over aankoop van het aanpalende perceel", aldus Varekamp namens het college van B en W.
"In dat geval is het noodzakelijk overleg te voeren met de betrokken verenigingen (inclusief Lyra) om te komen tot gedeelde uitgangspunten en een definitief ontwerp zodat een betrouwbare kostenraming van deze variant gemaakt kan worden", verklaart Varekamp.

Volgens de wethouder behoort nu alleen een globale financiƫle toets tot de mogelijkheden. Deze leert dat de kosten van variant A (de voorkeur van de drie samenwerkende verenigingen) enkele miljoenen hoger kunnen liggen dan vermeld in het rapport van LTC 't Loo, Odis en Valto.

"Tot slot merken wij op dat het sportpark, behoudens de tennis, op zondag niet wordt gebruikt. Het tekort aan wedstrijdcapaciteit van Odis en met name Valto kan per direct en zonder kosten opgelost worden door wedstrijden eveneens op zondag te laten plaatsvinden", aldus Varekamp.