Archief

Van Duijvenbode gaat fors stijgen op PDC-ranking

Dirk van Duijvenbode gaat door zijn finaleplaats op de World Grand Prix een flinke sprong maken op de wereldranglijst van dartsbond PDC.

De 28-jarige 's-Gravenzander staat nu nog op plek 73. Als hij vanavond van de Welshman Gerwyn Price verliest, stijgt hij naar de 53ste plaats op de Order of Merit. Verrast de Westlander en wint hij de finale, dan komt hij binnen op de 36ste plek.

De Order of Merit wordt bepaald op basis van het prijzengeld dat een darter in de afgelopen twee seizoenen heeft verdiend. Voor de World Grand Prix had Van Duijvenbode 23.000 pond verdiend. Dat is de afgelopen week opgelopen naar 73.000 pond. Bij toernooiwinst komt daar nog eens 60.000 pond bij.

Tourkaart

En dan te bedenken dat de situatie bijna een jaar geleden een stuk minder rooskleurig was. Van Duijvenbode was na het jaar 2019 zijn tourkaart kwijtgeraakt. Een tourkaart is een ticket om deel te nemen aan (grote) toernooien. Deze kaart moet je elke twee jaar opnieuw verdienen, als je niet bij de beste 64 darters van de wereld hoort. Afgelopen januari stelde hij in de zogenoemde Q-school in het Duitse Hindesheim zijn tourkaart echter weer veilig.