Archief
Omroep West

Marcel Koning: Je kunt beter stoppen

Met de wintermaanden in aantocht hangt het als een donkere wolk boven de top van het amateurvoetbal.

Gaan de wedstrijden voorlopig door zonder publiek, ook nu er wekelijks duels worden afgelast als gevolg van het coronavirus? Of wordt de competitie op korte termijn (tijdelijk) stilgelegd? Spelers, trainers en voorzitters zijn verdeeld.

"Ik denk dat je uiteindelijk toch beter kan stoppen." Die boodschap verkondigt Marcel Koning, trainer van de Naaldwijkse zondag-derdedivisionist Westlandia. "Dat heeft ook met de omzetten van alle clubs te maken. Uiteindelijk voetbal je toch voor publiek, en helaas kan dat op dit moment niet", zegt hij bij mediapartner Omroep West. Zijn verwachting is dan ook geen rooskleurige. "Als het zo doorgaat met besmettingen, denk ik dat we straks gaan stoppen."

Westlandia speelt vanmiddag in Amsterdam tegen JOS Watergraafsmeer. De wedstrijd volg je live op WOS Radio, vanaf 14.00 uur in WOS Sport. Commentator ter plekke is Martijn Molenaar.

Het bestuur van Quick Boys, dat uitkomt in de tweede klasse op zaterdag, is juist fel voorstander van doorspelen. "We moeten door deze zure appel heen bijten", vindt de Katwijkse clubvoorzitter Bart van Kruistum. "Het lijkt mij ongepast dat we de stekker eruit trekken. En dan? Wat doen we met de jeugd?" Hij noemt het 'spannend' met welke mededeling het kabinet dinsdag komt. "We moeten wel proberen een klein beetje lol te hebben in het leven. Maar de gezondheid staat voorop", besluit Van Kruistum zijn betoog.

SV Den Hoorn
Voetbalvereniging SV Den Hoorn komt vandaag niet meer in actie. Bij tegenstander VUC uit Den Haag is een coronabesmetting vastgesteld. De wedstrijd wordt daarom verplaatst naar donderdagavond 22 oktober.