Screenshot livestream DWS

Heren Quintus 2 winnen in Schiedam

De handballers van Quintus 2 hebben de uitwedstrijd bij DWS in Schiedam gewonnen.

De wedstrijd in de eerste divisie eindigde in 25-33.

Zeker in de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Na een kwartier spelen stond het 7-7 en bij rust was het 17-19. Quintus kwam in de tweede helft beter voor de dag en liep steeds iets verder weg bij de Schiedammers. Met nog een kwartier op de klok stond het 21-26. DWS was niet bij machte om de score in te lopen.

Quintus staat momenteel op de tweede plek in de eerste divisie. Het heeft één punt minder dan koploper Oliveo uit Pijnacker, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Dames Quintus 2 verliezen

De dames-opleidingsploeg van Quintus ging zaterdagavond onderuit in een zeer boeiend duel bij SEW in Westfriesland. Na zo'n twintig minuten in de eerste helft hadden de Noord-Hollanders een 10-4 voorsprong, maar bij rust was het Quintus dat voor stond: 13-14. De thuisploeg kwam in de tweede helft echter sterk terug en won met 24-20.

Veel afgelastingen

Er gingen zaterdagavond liefst vier duels niet door. Zowel de dames- als de herenselectie van Quintus kwam dit weekend niet in actie in de eredivisie. Zij zouden spelen tegen respectievelijk DSVD en BFC, maar beide wedstrijden werden afgelast.

Het Drentse E&O besloot de komende twee weken geen wedstrijden te spelen en dus kon in de eerste divisie bij de dames het duel met Venéco/Velo in Wateringen niet doorgaan. Ook de hoofdklassewedstrijd van Verburch tegen Atomium'61 werd afgezegd.