Archief
Signbiblio

Verdriet op kinderboerderij: geitje overleden door voeren van bezoekers

De beheerders van kinderboerderij De Kreek in 's-Gravenzande komen met een belangrijke waarschuwing.

Onlangs is geitje Ziva (2 jaar oud) overleden. Hoogstwaarschijnlijk is het beest gestorven door het voeren van bezoekers.

Mogelijk hebben de geiten takken of nootjes gegeten die achter het hek lagen. "Een geit eet heel makkelijk uit je handen, dat is waarschijnlijk fout gegaan", laat een van de beheerders weten.

Het bleef niet alleen bij de overleden Ziva. Twee andere geitjes zijn de afgelopen tijd behoorlijk ziek geworden. De 3-jarige Dolly is inmiddels goed hersteld, terwijl Zoë van 2 nog steeds niet goed op haar benen kan staan. Ook zij zijn waarschijnlijk gevoerd.

Het voeren van dieren door bezoekers betekent ook een financiële aanslag voor de vrijwilligers. Een dode geit afvoeren kost geld, de dierenarts kost geld en alle medicijnen kosten geld. Daarbij komen ook nog de extra uren die gemaakt zijn voor de intensieve zorg voor de hele zieke geiten.

De beheerders snappen dat bezoekers de beestjes graag voeren, maar dat is erg gevaarlijk. "Beschimmeld brood kan fatale gevolgen hebben." Met borden bij de ingang en rondom het weitje wordt gewaarschuwd de dieren niet te voeren. Wie dat toch wil doen, kan het beste tijdens de openingstijden van de boerderij langskomen en de vrijwilligers helpen.

Kinderboederij De Kreek in 's-Gravenzande. WOS