Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers moeten buigen voor Hilversummers

Op het eigen complex aan De Rondgang in Hoek van Holland heeft rugbyclub The Hookers afgelopen middag een bijna logische nederlaag geleden.

De Hoekenezen kregen voor hun derde competitiewedstrijd Rugbyclub Hilversum op bezoek. Die vereniging is in de afgelopen tien jaar goed voor zes landtitels geweest en heeft veel doorgewinterde spelers.

In de eerste helft kwamen de Hilversummers na vijf minuten op voorsprong door een benutte penalty. Maar na ruim een kwartier maakte Kevin Lenssen gelijk door eveneens een penalty raak te schieten: 3-3.
Vervolgens konden de bezoekers hun overwicht tot twee keer toe uitdrukken in een try plus succesvolle conversie, wat de score op 3-17 bracht. Kort voor rust kon Lenssen uit een penalty 6-17 laten noteren.

In de tweede helft was er zowaar een vrij langdurig offensief van The Hookers, maar tot scoren kwam de thuisploeg niet. Vervolgens moest penaltykoning Lenssen na een botsing met een tegenstander aangeslagen het veld verlaten.

Daarna werden de Hoekenezen nog verder 'op waarde' geklopt: de Hilversummers liepen uit naar 6-36, tevens de eindstand.