Ruud de Jong

Eerste nederlaag voor FC ’s-Gravenzande

Na het eerste puntenverlies vorige week tegen ARC (0-0), heeft FC 's-Gravenzande zaterdagmiddag de eerste nederlaag moeten incasseren. De Westlanders liepen zich stuk op FC Rijnvogels: 2-3.

In een boeiende wedstrijd kwam FC 's-Gravenzande via Patrick Triep en Pascal Broch tot twee keer toe op voorsprong. FC Rijnvogels bleek echter over veerkracht te beschikken en bezorgde 's-Gravenzande de eerste zeperd van dit seizoen. Na vier zeges in de eerste vier duels raakt FC 's-Gravenzande na twee wedstrijden met puntenverlies de koppositie kwijt.

Derde klasse B: Monster wint topper, eerste drie punten voor Naaldwijk

In de derde klasse B werd de derby tussen de twee koplopers in het voordeel beslist van SC Monster. In De Lier werd Lyra met 1-2 verslagen. Een terechte uitslag op basis van het spelbeeld. Monster gaat nu alleen aan kop. Een andere derby eindigde in een gelijkspel, die tussen MVV'27 en Verburch. MVV’27 pakte dinsdag tegen Schipluiden het eerste punt. Nu pakte de ploeg uit Maasland weer een punt door een goede tweede helft, waarin het een achterstand omboog in een voorsprong. Desondanks werd het 2-2.

De derde derby in 3B was Naaldwijk tegen Schipluiden. De Naaldwijkers waren voor het duel nog puntloos, maar speelden sterk en kwamen 3-0 voor. In de tweede helft liet Schipluiden de thuisploeg bibberen door 3-2 terug te komen. Echter drukte het niet door en bleven voor het eerst dit seizoen de punten in Naaldwijk.

FC 's-Gravenzande - Rijnvogels 2-3 (1-0)