Archief

Lierse huisarts: Het is véél drukker dan de golf in maart

Na de eerste coronagolf in maart, was het soms te rustig bij huisartsen. Mensen met kwaaltjes waren bang langs te komen, om maar niet met corona besmet te raken.

Dat is nu helemaal anders, ervaart ook huisarts Just Dupuis van huisartsenpraktijk 'In De Wijk' in De Lier. "Het is juist véél drukker, dan de golf in maart." Tijdens de eerste lockdown was nog weinig over het virus bekend. "Dat hield voornamelijk mensen buiten de praktijk."

Volgens Dupuis is de situatie binnen de huisartsenpraktijk nu veranderd. "Wij zijn beter gewapend om er mee om te gaan, en om het onderscheid te kunnen maken wie er wel en wie er niet naar de praktijk toe kan komen. De zorgvraag wel is toegenomen."

Wij zijn beter gewapend om er mee om te gaan, en om het onderscheid te kunnen maken wie er wel en wie er niet naar de praktijk toe kan komen

• Just Dupuis

De huisartsen van de Lierse praktijk proberen zoveel mogelijk fysiek contact te vermijden. De consulten zijn dan ook grotendeels digitaal. "Je komt de praktijk niet binnen zonder gebeld te hebben. Telefonisch wordt dan door de assistente gecheckt of er sprake kan zijn van corona, dan zal automatisch besloten worden om alles verder telefonisch of via e-mail te laten verlopen." Toch is digitaal niet altijd de oplossing, en is de huisarts soms genoodzaakt om een patiënt in levende lijve te zien.

Dupuis kijkt positief naar de digitalisering van het spreekuur. "Het valt me alleszins mee. Het houdt ook in dat je beter kan onderscheiden wanneer het nou echt noodzakelijk is, of wanneer je prima iemand even daarover kan bellen. Of kan mailen."

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland