Archief

Ziekenhuis Franciscus Vlietland schrapt de niet-urgente operaties

Het ziekenhuis Franciscus Vlietland in Schiedam heeft vandaag besloten de niet-urgente operaties van morgen en vrijdag af te zeggen.

Dit is gedaan vanwege de toename in het aantal coronapatiënten, zo is bekendgemaakt door dit ziekenhuis waar ook veel inwoners van Hoek van Holland en Maassluis op zijn aangewezen.

Het besluit geldt niet voor spoedoperaties, oncologische operaties, keizersneden en schrijnende gevallen. Dit wordt in samenspraak met de behandelend arts besproken.

Patiënten van wie de operatie niet kan doorgaan, zijn en worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Voor de week van 12 tot en met 16 oktober wordt de situatie nog bekeken. Hierover volgt nader bericht. Zodra de situatie het weer toelaat neemt het ziekenhuis contact op met de patiënten om een nieuwe datum voor de operatie te kiezen.

Gesteld wordt dat een verdere opschaling van de zorg voor coronapatiënten noodzakelijk is. Vanmiddag is in het Regionaal Overleg Acute Zorg Zuidwest-Nederland (Roaz) besloten dat alle ziekenhuizen in die regio de reguliere zorg afschalen om de zorg tijdens de tweede coronagolf zoveel mogelijk toegankelijk te houden.

"We proberen de reguliere zorg zoveel mogelijk te continueren en we hopen op begrip van onze patiënten", aldus Franciscus Vlietland.