Archief
Rick Keus

Rick Keus

Producties over Hoekse Lijn genomineerd voor Persprijs Rotterdam

De producties over de Hoekse Lijn, waar onder andere de WOS aan heeft meegewerkt, zijn genomineerd voor de Persprijs Rotterdam.

Dat heeft de stichting RD Persprijs bekendgemaakt. Onderzoeksjournalisten Bram Logger en Parcival Weijnen doken voor omroepen WOS, Schie en Open Rotterdam de diepte in, om helder te krijgen wat er allemaal fout is gegaan bij de ombouw van de Hoekse Lijn, wat het nu echt heeft gekost en welke onzekerheden er nog zijn rondom de verlening tot het strand. Daarnaast maakten ze een groot achtergrondverhaal voor de Rotterdamse website Vers Beton.

Naast het onderzoeksdossier over de Hoekse Lijn zijn er nog vier andere genomineerd, namelijk:

  • Bart Dirks van De Volkskrant met zijn reportage 'Ik wil meer zuurstof in de wijk blazen' over Carnisse en de pogingen van burgemeester Aboutaleb c.s. om deze wijk op Zuid uit het slop te halen. Met foto's van Guus Dubbelman.

  • Eppo König van NRC Handelsblad met 'Van het gas af', een vierdelige reportageserie over de energietransitie in een gewone Rotterdamse wijk: Bospolder-Tussendijken.

  • Rauwkost Collective met een aflevering uit de zesdelige korte documentaireserie Roffa Represents 2 over de Rotterdamse oud-rapper Mike Metalz, uitgezonden bij de lokale omroep Open Rotterdam.

  • Steven van der Gaag, Thomas Vroege e.a. met 'WE HEBBEN 'M!!', documentaire gebaseerd op de Europacup-winst van Feyenoord, 50 jaar geleden. Vertoond op het Internationaal Filmfestival Rotterdam en uitgezonden door NOS/NTR (Andere Tijden Sport).

De jury, bestaande uit Inez Weski (voorzitter), Maria Heiden, Cees van der Wel, Kees Weeda en Henk Dam, moest dit jaar kiezen uit 22 inzendingen, voor het grootste deel digitaal.

De winnaar wordt woensdag 28 oktober bekendgemaakt tijdens een speciale bijeenkomst in congres- en debatcentrum Arminius in Rotterdam. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro en een object van glaskunstenaar Ming Hou Chen.