Martijn Molenaar

MVV'27 - Schipluiden eindigt gelijk, Excelsior Maassluis door in beker

De Midden-Delflandderby tussen MVV'27 uit Maasland en VV Schipluiden is vanavond geƫindigd in een 2-2 gelijkspel.

De voetbalwedstrijd in de derde klasse B zou eigenlijk al op zaterdag 26 september worden gespeeld, maar werd uitgesteld vanwege coronabesmettingen binnen de selectie van de Maaslanders.

De twee speelden een aantrekkelijke, snelle, wedstrijd. Schipluiden was in de eerste helft beter aan de bal, maar Boyd Rijnenberg zette de thuisclub na tien minuten op voorsprong. Minder dan tien minuten later kwamen de gasten op gelijke hoogte via Chris van Beurden.

Na rust kwam MVV'27 aanvallend beter voor de dag, maar kwam Schipluiden als eerst op voorsprong door een doelpunt van Martijn van Dorp, maar trok Rijnenberg met zijn tweede van de avond de stand weer gelijk. In de slotfase wuifde de scheidsrechter nog een potentiƫle strafschop na een overtreding op Van Dorp weg, waardoor het bij 2-2 bleef.

Voor MVV'27 betekent het gelijkspel het eerste punt in het nog prille seizoen. Schipluiden had met een zege op evenveel punten kunnen komen als koplopers Monster en Lyra, maar staat nu op plek drie.

Excelsior Maassluis door in KNVB-beker

Excelsior Maassluis plaatste zich vanavond met een 4-1 zege op Ter Leede voor de eerste ronde van het landelijke KNVB-bekertoernooi. Marius van Mil en Youri de Winter waren in de eerste helft trefzeker voor de thuisploeg. In de tweede helft scoorden Redouan Omar Ouali en Nino van den Beemt.

Excelsior neemt het in de eerste ronde van de beker, die eind deze maand wordt gespeeld, op tegen Rijnsburgse Boys.