Archief
WOS

Leden stoppen door corona, Naaldwijks kinderkoor in problemen

De uitbraak van het coronavirus heeft er in de afgelopen maanden voor gezorgd dat kinderkoor EigenWijs in Naaldwijk een deel van de leden is kwijtgeraakt.

Daardoor dreigt het koor nu na vijftien jaar te moeten stoppen.

Door de intelligente lockdown die het kabinet halverwege maart instelde, kwamen ook de activiteiten van EigenWijs stil te liggen. Om toch samen te kunnen zingen, werd besloten over te stappen op videochatprogramma Zoom. "De kinderen keken daar echt naar uit", weet dirigente Ina Kok. "Maar in die tijd waren er ook kinderen die Zoom niet zo leuk vonden als samen zingen." En verder besloten sommige ouders hun kind van het koor te halen. "Die dachten: 'goh wat ruimte in de agenda is toch wel lekker'. En als ze dan moeten kiezen wat moet stoppen, dan is dat het kinderkoor."

Bij de oprichting vijftien jaar geleden begon EigenWijs met meer dan veertig kinderen. Nu zijn er nog maar zeven over.

Tekst loopt door onder de video

Kok vraagt zich af: Is een kinderkoor nog wel van deze tijd? "Misschien is het wel tijd om te stoppen." Het bestuur van het koor zou dat echter zonde vinden en ook de kinderen die nog over zijn, willen dolgraag doorgaan. Daarom wordt nu een oproep gedaan aan kinderen die het leuk vinden om te zingen, zodat het koor toch kan blijven bestaan. Wie het leuk vindt om op vrijdagmiddag mee te zingen, kan een mail sturen naar info@eigenwijs-naaldwijk.nl.