Archief
WOS

'Anderhalve meter wordt bij mondkapje vergeten'

De invoering van een mondkapjesplicht is op het ISW aan de Irenestraat in Poeldijk vlekkeloos verlopen.

Vanaf vandaag geldt in het hele land een een dringend advies voor het dragen van een mondmasker op middelbare scholen. De scholen van ISW in Westland gaan een stap verder: daar is een mondkapjesplicht van kracht.

In de pauze, bij het wisselen van de les en in de aula moet op het ISW een mondkapje om. En bijna iedereen had er vanmorgen een bij zich, vertelt teamleider Jack Kerkhoven. "Voor de zekerheid hadden we een paar doosjes met mondkapjes klaar staan, en ik heb er twee uitgedeeld", aldus Kerkhoven.

Even wennen
Leerling Felix is al aan het kapje gewend, want hij was eerder dit jaar in Duitsland op vakantie. Daar geldt een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer, in openbare gebouwen en in restaurants en winkels.

Volgens scholier Max heerst er onder een aantal van zijn medeleerlingen een gevoel van schaamte, omdat zij een mondkapje op moeten. Zelf heeft hij er geen problemen mee. Wel zet hij vraagtekens bij het feit dat de mondkapjesplicht niet op het schoolplein geldt, maar wel in het schoolgebouw. "Dat is een meter verderop."

Jack Kerkhoven ziet dat, nu de mondkapjesplicht geldt, niet iedereen het meer zo nauw neemt met de anderhalve meter afstand. "Leerlingen denken dat het met een mondkapje op veiliger is. En dat is het gevaar van die dingen."

Tot wanneer de plicht op het ISW geldt is niet bekend. Kerkhoven verwacht, dat de scholen er nog wel de hele winter 'zoet' mee zijn.