Archief
Theo van der Kraaij

Theo van der Kraaij

Vreugde Tours weer een Westlands bedrijf

Het van oorsprong Maasdijkse Vreugde Tours is weer terug op de locatie aan de Bandijkweg, waar ook koper Jojo Tours gestationeerd is.

In 2000 werd Vreugde Tours verkocht aan HTM Specials, onderdeel van de Haagse vervoersmaatschappij HTM. Maar een tijdje geleden stopte HTM Specials met Vreugde Tours, voor de oprichter van het Maasdijkse bedrijf, Joop Vreugdenhil, reden genoeg om het merk met bussen en al terug te kopen. En dat betekent ook dat de bussen niet langer in Den Haag, maar weer in Maasdijk gestationeerd staan.

Hoewel deze tijd voor de meeste touringcarbedrijven moeilijk is, ziet directeur Vreugdenhil dit juist als een mooie kans: "Wij denken dat de crisis toch ooit eens overgaat. Het kan een half jaar duren, het kan drie maanden duren, geen mens die het weet op dit moment. Maar wij vinden het nu de tijd om vooruit te kijken."

Vreugdenhil gaat het bedrijf voortzetten met zijn rechterhand Tamara van Gelderen. Zij begon bij Vreugde Tours in 2006. "Hij (Vreugdenhil red.) is degene die het gemaakt heeft en ik hoop degene te zijn die ermee door kan." Jojo Tours en Vreugde Tours blijven vooralsnog naast elkaar bestaan.