Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers verspelen winst vlak voor tijd

De Hoekse rugbyers hebben in hun tweede competitiewedstrijd vlak voor tijd de winst uit handen moeten geven.

In de uitwedstrijd tegen de Oisterwijk Oysters kwam The Hookers tot een score van 18 punten, maar dat was dan zonder één enkele keer de bal voorbij de achterlijn op de grond te drukken. Kevin Lenssen kon namelijk voor de Hoekenezen zes penalty's benutten en die leken goed genoeg voor de winst te zijn.

In Oisterwijk werd de score geopend door de thuisploeg. Die kwam na zes minuten op 7-0 door een try plus conversie. De Oysters deden hun naam eer aan, want hun verdediging sloot als een oester. Het moest dus van de penalty-kicks van scherpschutter Lenssen komen. Hij benutte er in de eerste helft twee, waardoor de ruststand 7-6 bedroeg.

In de tweede helft was er lange tijd aan beide kanten geen doorkomen aan. Penalty's waren er weer wel. The Hookers kwam op een 7-9 voorsprong en deze werd uitgebouwd tot 10-18. Een slotoffensief leverde voor de Oysters een try plus conversie op, waardoor de stand 17-18 werd. Ondanks het feit dat de Oysters na een gele kaart in ondertal stonden, forceerden zij nog een penalty, die hen met 20-18 de overwinning bracht.