Archief

Fonds trekt buidel voor ondersteuning in schoolkosten

Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken trekt in totaal een miljoen euro uit om in de komende drie jaar gezinnen te helpen met de schoolkosten voor het voortgezet onderwijs.

Volgens het fonds leiden de kosten tot een uitgave die vaak niet past binnen het gezinsbudget. Daarom wordt dit jaar gestart met het programma Schoolkostenbeleid V.O. Nagenoeg alle middelbare scholen in de drie steden doen mee aan het programma. Ze dienen een duidelijk schoolkostenbeleid te ontwikkelen en ouders ondersteuning te bieden op het moment dat zij bepaalde kosten niet kunnen betalen.

Het Fonds stelt per school budget beschikbaar voor het aanstellen van een aandachtsfunctionaris. Ook komt er geld voor het solidariteitsfonds (waar ouders een beroep op kunnen doen als zij bijvoorbeeld het schoolreisje niet kunnen betalen) en aanvullende activiteiten vanuit de school. Daarnaast worden er diverse trainingen aangeboden en wordt er een overzichtelijke website ontwikkeld waarop scholen en ook ouders informatie vinden over schoolkosten en ondersteuningsmogelijkheden in de regio.

Dit initiatief is een voortzetting van het programma dat het Fonds twee jaar geleden startte om de kansengelijkheid voor kinderen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis te vergroten. De scholen zijn op dit moment al druk bezig met de voorbereidingen en binnenkort starten ook de eerste trainingen. Het uiteindelijk doel van dit programma is om via een bewust schoolkostenbeleid ervoor te zorgen dat leerlingen geen onderwijskansen worden onthouden.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis