Leo Boon

FC 's-Gravenzande blijft foutloos en is nu koploper

Voetbalclub FC ’s-Gravenzande blijft doordenderen in de hoofdklasse A. Zaterdag werd thuis Scherpenzeel met een 5-0 overwinning aan de zegekar gebonden.

Het nog puntloze Scherpenzeel hield op het Juliana Sportpark de thuisploeg lang in toom. Na rust brak Pascal Broch de ban en vlak daarna bracht invaller Roy Vermolen nog een doelpunt op het scorebord. Daarna kreeg 's-Gravenzande vrij spel en liet een matig Scherpenzeel de wedstrijd gaan. Frank Broos, Yuri Westhoff en Rick Boers bepaalden met hun doelpunten de eindstand. FC 's-Gravenzande blijft zo de ongeslagen reeks voortzetten met nu twaalf punten uit vier duels.

Lyra toont veerkracht tegen Verburch

Een sensationele derby in de derde klasse B tussen Lyra en Verburch. Lyra won in De Lier met 4-3. Lang leek Verburch met de drie punten ervandoor te gaan. Ondanks het betere spel van Lyra stond Verburch, met een man meer, vlak na rust op 1-3. Lyra toonde echter ongekende veerkracht. In ondertal scoorde de thuisploeg in het laatste kwartier drie doelpunten, waardoor Lyra de drie punten kan beschrijven.

Monster in extremis langs VDL

Een minder enerverende wedstrijd was VDL - Sportclub Monster. Een matte eerste helft werd opgevolgd door een tweede helft waar de amusementswaarde niet veel hoger lag. Uiteindelijk was het enige hoogtepunt de 0-1 van Monster in de slotfase.