Archief

Buurt regelt nieuwe verkeersdrempels in l'Avenue

In de Hoekse wijk l'Avenue zijn deze week nieuwe verkeersdrempels geplaatst.

Dat gebeurde doordat het buurtcomité een zogenoemde wild card inleverde bij de gemeente Rotterdam. "Dat is opgezet door de gemeente om buurten de kans te geven om problemen die ze ondervinden met elkaar aan te pakken en daar geld voor vrij te maken", vertelt wijknetwerker Miranda van Dijk.

"We zijn een groep vrijwilligers die zich inzet voor de veiligheid in de buurt." Zo omschrijft Richard Dekkers zijn buurtcomité. En de snelheid waarmee verkeer door de wijk reed was een probleem. "In samenwerking met de politie hebben we buurtkinderen snelheidscontroles laten doen", weet Van Dijk. De resultaten leerden dat er actie moest worden ondernomen.

De wild card werd vanmorgen verzilverd. Toen kwam mobiliteitswethouder Judith Bokhove de laatste steen van een drempel slaan. In totaal zijn er in de afgelopen week door de wijk zeven nieuwe drempels geplaatst. De komende tijd worden er nog twee extra drempels geplaatst aan de Dokter Kniplaan.

Gemeente Rotterdam

De wild cards zijn onderdeel van het Rotterdamse project 'Buurt Bestuurt'. Zo'n zestig buurten kregen een wild card, die ze eenmalig mogen inzetten om hun wijk te verbeteren.