Archief
WOS

Westlandse raadsleden buigen zich over natuurbegraven bij Staelduinse Bos

De raadscommissie Ruimte van de gemeente Westland buigt zich dinsdag 6 oktober over de voorgenomen natuurbegraafplaats naast het Staelduinse Bos.

De commissie bespreekt dan het concept van een zienswijze die door het college van B en W is opgesteld tegen het ontwerpbestemmingsplan Oranjebonnen van de gemeente Rotterdam. Vandaag wordt nog de laatste hand gelegd aan die concept-zienswijze.

Het bedoelde bestemmingsplan maakt 'natuurbegraven' mogelijk op een gedeelte van de gronden gelegen langs het Bonnenpad aan de Hoekse kant. Dit vindt het college van Westland niet verenigbaar met het recreatieve karakter van het aangrenzende Staelduinse Bos.

Informatiebijeenkomst alleen digitaal
De voor hedenavond aangekondigde informatiebijeenkomst over 'Oranjebonnen' in gebouw De Hoekstee in Hoek van Holland gaat wegens corona niet door, zo heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt.
Vanwege corona en het verwachte aantal geïnteresseerden, is besloten de informatiebijeenkomst digitaal te organiseren. Hiervoor kan men zich aanmelden voor één van de volgende tijdsblokken:

  • Tijdsblok 1: 19.00 tot 19.45 uur
  • Tijdsblok 2: 19.45 tot 20.30 uur
  • Tijdsblok 3: 20.30 tot 21.15 uur
  • Tijdsblok 4: 21.15 tot 22.00 uur
Reserveer één tijdsblok door te mailen naar oranjebonnenso@rotterdam.nl of te bellen met 06 - 11 74 97 36. Geef hierbij aan met hoeveel personen je deelneemt. Er zijn 15 plekken per tijdsblok beschikbaar. Na de aanmelding wordt een handleiding en de spelregels voor Microsoft Teams toegestuurd, alsmede een link voor de Microsoft Teams-bijeenkomst met het programma.