Darko Stojanovic via Pixabay

Green Eagles verslaat DAS Delft, maar verliest belangrijke kracht

De basketbalsters van Green Eagles hebben zaterdag hun eerste punten van dit seizoen gepakt.

De Maassluise ploeg versloeg in de promotiedivisie DAS uit Delft, de ploeg van oud-Eagles-coach Kees Brugman, met 74-52. Huidig coach Ron den Hoedt kreeg wel een zware tegenvaller te verwerken. Aan het eind van het eerste kwart moest Roos Jordans het veld verlaten met een op het eerste oog zware knieblessure. Zij is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Na een gelijk opgaand eerste kwart (tussenstand (16-19), ging het tweede gedeelte van de wedstrijd naar de thuisploeg. Met een strakke verdediging en goede aanvallen loopt de voorsprong voor Green Eagles via 24-19 op naar 35-20, voordat DAS de eerste veldscore van dit kwart kon noteren. Dat had een ruststand van 41-28 als resultaat.

Na de pauze liet Green Eagles de gasten toch wat terugkomen (stand na kwart 3: 57-46), maar direct aan het begin van het laatste kwart besliste de ploeg uit Maassluis de wedstrijd. Via een 9-0 run liep het verschil op tot 20 punten en dat bleek niet meer in te halen.

Coach Den Hoedt is blij met het resultaat, maar vreest voor Jordans: "Roos is een belangrijke speelster en voor de gehele groep komt haar blessure hard aan. De komende tijd ondergaat ze onderzoeken en zal duidelijk worden wat er met haar knie aan de hand is. Ik ben bang dat we haar lang kwijt zijn. Dat we vandaag winnen is natuurlijk heel fijn maar de blessure van Roos zorgt toch voor een bittere nasmaak."