Archief
Signbiblio

Signbiblio

Tien regiogenoten positief getest, Maassluizer opgenomen in ziekenhuis

Tussen woensdag- en donderdagochtend zijn tien regiogenoten positief getest op het coronavirus. Ook is gemeld dat iemand uit Maassluis is opgenomen in het ziekenhuis.

Dat blijkt uit gegevens van het RIVM. De tien die positief zijn getest komen uit Westland (6), Maassluis (3) en Midden-Delfland (1).

Daarmee komt het voorlopig totaal van deze week (sinds maandag) op 35. Dat is minder dan in dezelfde periode vorige week. Toen kwam het weektotaal op 87, het hoogste sinds 1 juni, de dag dat iedereen kon worden getest. De weken daarvoor lag het totaal op 47 en 43.

De Maassluizer die vanwege coronaklachten naar het ziekenhuis moest, is een van de weinigen. Sinds 1 juli zijn slechts vijf regiogenoten opgenomen. In de afgelopen twee maanden zijn helemaal geen overlijdensgevallen gemeld.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Nieuwe maatregelen verwacht

In de regio's Haaglanden (waar Westland en Midden-Delfland onder vallen) en Rotterdam-Rijnmond (Maassluis en Hoek van Holland) neemt het aantal positieve tests snel toe. Het kabinet komt daarom morgen vervroegd bij elkaar om eventuele nieuwe (lokale) maatregelen aan te kondigen. Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven diezelfde avond nog een persconferentie.