Archief
Stichting Powergarden

Hoek van Holland krijgt belevingstuin voor ouderen

De Hoekse gebiedscommissie legt 13.000 euro neer voor de realisatie van een zogeheten 'powergarden'.

Dat is vanavond unaniem besloten. Een powergarden is een belevingstuin, waarin ontmoeting tussen mensen centraal staat en de nadruk ligt op dementerende ouderen. De tuin wordt op dit moment al aangelegd bij De Hoekstee. Niet alleen de gebiedscommissie stelt geld beschikbaar, ook diverse fondsen uit de regio dragen samen met de Stichting Rotterdam Mooier Maken flink bij.

Groepsactiviteiten voor ouderen die veelal binnen plaatsvinden kunnen met het budget naar buiten kunnen worden verplaatst. Zo moet de tuin de mogelijkheden bieden voor ouderen om bijvoorbeeld buiten aan gymnastiek te doen. Ook wordt de tuin rolstoelvriendelijk en probeert het alle zintuigen te prikkelen door middel van geuren en kleuren.

Als de tuin eenmaal gerealiseerd is, wordt de tuin overgedragen aan de gemeenschap, waardoor volgens de initiatiefnemers de continuïteit van het project voor minimaal 10 jaar wordt gewaarborgd. Hoek van Hollands is niet het enige Rotterdamse gebied dat een powergarden krijgt. Ook vijf andere gebieden kunnen zo'n tuin in de komende twee jaar tegemoet zien.

Het is de bedoeling dat de Hoekse tuin eind oktober geopend wordt.