Green Eagles

Green Eagles onderuit in Utrecht

De basketbalsters van Green Eagles uit Maassluis hebben hun eerste competitiewedstrijd in de promotiedivisie verloren.

In Utrecht was titelkandidaat Utrecht Cangeroes de sterkere ploeg. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd gingen de ploegen nog redelijk gelijk op, maar vanaf het tweede kwart liep de thuisploeg steeds iets verder weg. Bij rust stond het 36-23. Green Eagles kwam daarna echt nooit dicht bij. De eindstand werd 73-48.

Westland Stars

Waar de mannenploegen nog even moeten wachten op hun eerste wedstrijd, kwamen de vrouwen van Westland Stars wel in actie. De tweedeklasser uit 's-Gravenzande versloeg Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland met 52-39.

De thuisploeg had aan het einde van het eerste kwart een redelijke voorsprong opgebouwd (17-9), maar liet de gasten daarna toch wel iets terugkomen tot 22-17 vlak na rust. Het bleef daarna even spannend en de Klipperstars kwamen aan het eind van het derde kwart zelfs op voorsprong (30-31). Maar na vijf minuten in het derde kwart werd het grotendeels eenrichtingsverkeer. Westland Stars liep steeds verder uit en won dus met 52-39.