Archief
Lely

Nieuwbouw uitbreiding Lely naar verwachting in 2022 klaar

De uitbreiding van agrotechbedrijf Lely wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Dat is dinsdag bekend gemaakt tijdens het slaan van de duizendste paal van het bedrijf langs de A20 in Maassluis. De uitbreiding is ingegeven door aanhoudende groei van bedrijfsactiviteiten en is mogelijk gemaakt door oude fabriekshallen eerst te slopen. Naast het bestaande gebouw uit 2014 wordt nu eenzelfde soort gebouw van om en nabij dezelfde omvang geplaatst.

Na het saneren van de grond en het bouwrijp maken, is in juli dit jaar gestart met de heiwerkzaamheden. De heiwerkzaamheden gaan nog door tot eind oktober. Aansluitend start de bouw, die dus in de eerste maanden van 2022 klaar moet zijn. Het gebouw wordt zeer duurzaam, dit komt mede door de aanleg van circa zesduizend vierkante meter zonnepanelen en een warmte- en koudeopslag.

Lely timmert na een moeilijkere periode in 2017 weer flink aan de weg. Na de verkoop van de grasland-activiteiten richt het bedrijf zich volledig op de ontwikkeling van robots voor de melkveehouderij en big-data voor het verzamelen en verwerken van informatie voor de boer om zijn bedrijf te kunnen runnen. Verder heeft Lely plannen om in 2022 te starten met de bouw van de onderzoeksafdeling in de Zuidbuurt. Het bedrijf heeft 1.600 medewerkers, waarvan er zo'n duizend in Maassluis werken.

Categorieen:
Nieuws Economie Maassluis