Archief
wos

wos

Wibo helpt Jeske met PTSS aan een opleiding voor haar hulphond

Het leven van de 25-jarige Jeske de Niet gaat mogelijk drastisch veranderen door een hulphond.

Ze heeft al een puppy alleen moet deze nog een opleiding volgen. Deze opleiding kost 20.000 euro.

Ontmoeting
Wibo Broek maakte kennis met de Maassluise Jeske terwijl ze midden in een PTSS-aanval zat. Dat gebeurde tijdens een grote brand aan de Wilhelminahaven in Vlaardingen. Ze kwam door de sirenes in deze situatie terecht.

Wibo was daar ook aanwezig om te kijken of zijn bedrijfspand gevaar zou lopen. Jeske liep op dat moment scheldend en tierend in het rond. Wibo voorkwam dat ze in het water terecht zou komen en zorgde ervoor dat ze kalmeerde. Op haar zesde jaar maakte Jeske een ingrijpende en traumatische gebeurtenis mee. Ze is daarvoor al jaren onder behandeling.

Wibo heeft contact met haar gehouden. Nu ze een puppy genaamd Flip heeft, wil hij haar helpen om geld in te zamelen. Ze hebben de website projectflip.nl opgezet waar mensen kunnen doneren. Ook worden er ansichtkaarten aangeboden die Jeske zelf heeft ontworpen.

De opleiding gaat twee jaar duren. De hond kan na de opleiding Jeske helpen op het moment dat ze een aanval krijgt. De hond kan haar dan uit een prikkelbare omgeving halen of wakker maken als ze een nachtmerrie heeft.

Flip betekent in het Engels omdraaien. Dat is wat de hond bij haar gaat doen als ze gaat Flippen. Ondertussen gaat de hond al naar puppytraining. Flip kan al zitten en 'laag'. Ook loopt hij op commando onder haar benen door.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis