Archief
Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland

Verbreding van deel Woudseweg (N223)

Dit najaar wordt begonnen met het veiliger maken van de Woudseweg vanaf de Noord-Lierweg ten oosten van De Lier tot aan de A4 bij Den Hoorn.

Dit is het laatste deel van de provinciale weg N223 dat door de provincie Zuid-Holland, in dit geval samen met de gemeente Midden-Delfland, onderhanden wordt genomen.

Volgens de provincie heeft de bestuurlijke voorbereiding lang geduurd "vanwege alle inspanningen om het ontwerp zo goed mogelijk verkeersveilig en landschappelijk in te passen. Dit is in samenspraak met bewoners, overheden, bedrijven en belangenverenigingen gegaan. Er zijn verschillende varianten en ontwerpen uitgewerkt. Na het afwegen van alle belangen is uiteindelijk een keuze gemaakt."

Werkzaamheden
In het najaar starten de werkzaamheden aan het weggedeelte vanaf 't Woudt tot aan de A4 (fase 3A). De hoofdrijbaan wordt verbreed. Volgens planning zijn deze werkzaamheden eind 2020 klaar.
De reconstructie van fietspaden en de fietsoversteek bij de Lotsweg zijn eind maart 2021 gereed.

In het voorjaar van 2021 starten de werkzaamheden aan het gedeelte vanaf 't Woudt tot aan de Noord-Lierweg (fase 3B). Ook hier wordt de hoofdrijbaan verbreed, de Heulbrug wordt aangepast. Er komen een rotonde, een parallelweg, een fietsstraat en een vrijliggend fietspad bij de Molenlaan. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting in de zomer van 2022 afgerond.