Archief
Bas Booister

Bas Booister

Eerste openbare toilet van 's-Gravenzande binnenkort in gebruik

Het eerste openbare toilet van 's-Gravenzande wordt binnenkort in gebruik genomen. Dat laat de gemeente Westland desgevraagd weten.

Het gaat om de unit die afgelopen week geplaatst is op het Graaf Florisplein. In 's-Gravenzande zijn tot nog toe geen openbare toiletten aanwezig, wat met name voor mensen met darm- en blaasproblemen een gemis is. Het toilet moet ook de vervuiling van het openbaar gebied door wildplassers tegengegaan, zo stelt de gemeente.

Het toilet staat er voor een periode van tenminste acht jaar. In die tijd wordt het geleaset van het bedrijf Sanitronic, dat in die periode ook het onderhoud regelt. Na die acht jaar kan de gemeente het toilet kopen. De gemeenteraad heeft twee jaar geleden 186.000 euro beschikbaar gesteld voor het plaatsen van een zelfreinigend openbaar toilet in 's-Gravenzande.

De verwachting is dat het toilet nog deze maand operationeel is. Binnenkort wordt de elektriciteit aangesloten; met het waterbedrijf wordt nog een datum gezocht voor de aansluiting, maar de gemeente denkt dat dit wel moet lukken voor het einde van september.