Westlandia verliest diep in blessuretijd van OFC

Voetbalclub Westlandia is het nieuwe seizoen in de derde divisie begonnen met een 3-2 nederlaag tegen OFC

In het Noord-Hollandse Oostzaan kwam de thuisploeg binnen het kwartier op voorsprong. De beste kansen waren daarna ook voor OFC.

In de slotfase van de eerste helft begonnen de Naaldwijkers meer aan te dringen en dat resulteerde met nog vijf minuten te gaan in de gelijkmaker. Donovan de Groot profiteerde van een blunderende doelman. Vlak na rust was het opnieuw raak. Roy van Beek strafte geklungel in de verdediging af en zette Westlandia zo op 1-2.

Heel lang kon Westlandia niet genieten van de voorsprong. Zo'n tien minuten later stond het opnieuw gelijk.

Slotfase

De wedstrijd kende een bizarre slotfase. Diep in blessuretijd kreeg Westlandiaan Melvin Vissers zijn tweede gele, en dus rode, kaart voor hands. De thuisploeg claimde een strafschop, maar kreeg een vrije trap. Die werd uiteindelijk van de lijn gehaald.

Niet veel later gaf de scheidsrechter alsnog een penalty aan OFC. Deze werd benut en direct na de aftrap floot de leidsman ook af.