Archief
WOS

Maassluis op de kaart zetten via Instagram

Maassluis op de kaart zetten met behulp van 'instagrammable muren' dat is het doel van Rolf de Bakker.

De muren zijn zo beschilderd dat je ervoor kunt poseren en de foto op Instagram kunt delen. Zo word je zelf onderdeel van het kunstwerk. Bij Inblik aan de Vloot, waar het Maassluise jongerenwerk actief is, zijn al twee schilderingen te bewonderen. Uiteindelijk moet het een kunstroute worden door de stad.

Het project is bedacht door Rolf de Bakker en het heeft meerdere doelen. "Een win-win-win situatie", noemt hij het. "We willen de stad inkleuren." En omdat de kunstwerken zich goed lenen voor sociale media, moet Maassluis op die manier ook toeristisch op de kaart worden gezet. "Ook betrekken we jongeren zo bij de Maassluise kunst en cultuur, die nu voornamelijk op een oudere doelgroep is gericht."

Het is de bedoeling dat de schilderingen ook een link hebben met de locatie. Op de buitenmuur van Inblik zijn bijvoorbeeld engelenvleugels te zien met de tekst: 'Spread your wings and see how far you can fly' (spreid je vleugels en kijk hoe ver je kunt vliegen). "Dat geldt ook voor jongeren", zegt Morad Aissati, teamleider van het jongerenwerk. "We willen dat jongeren hun bubbel uitstappen en juist de wijde wereld gaan ontdekken. Op alle vlakken, dus ook kunst en cultuur." De jongeren zijn enthousiast over de muren, er zijn al foto's van gemaakt. "Er kwamen zelfs mensen uit Maasland om een foto te maken."

De Bakker is ondertussen hard bezig met kale muren zoeken en toestemming vragen of hij er op mag schilderen. Zo moet er bij theater Koningshof een rode loper op de muur komen en is hij in gesprek met een basisschool over vlindervleugels. Hij wil ook graag Maassluise jongeren betrekken bij het project. Dus weet je nog ergens een kale muur, of heb je een goed idee voor een instagrammable muur ? Mail dan naar socialmedia@rolfdim.com.

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis