Archief
WOS

WOS

Al jaar hekken rond Wateringse speeltuin

Kinderen in de Wateringse Singeldwarsstraat mogen al ruim een jaar niet spelen in de speeltuin in hun wijk: er staan hekken rond de toestellen.

Eén van de speeltoestellen zou namelijk te hoog zijn. Daarom is door buurtbewoners bezwaar gemaakt. "Ze zijn bang dat kinderen naar binnen gaan kijken", legt Wateringer Robert Krom uit.

Krom baalt ervan dat de kinderen nu niet kunnen spelen en heeft, nadat hij geen gehoor kreeg bij de gemeente, contact opgenomen met de projectontwikkelaar van de nieuwbouwwijk. Wat blijkt: er staat al een nieuw speeltoestel klaar om geplaatst te worden. Dat is nog niet gebeurd, omdat de gemeente niet thuis geeft op de vraag waar het huidige toestel heen moet.

De kinderen laten zich overigens niet tegenhouden. Ze openen de hekken regelmatig. "Maar dat is vrij gevaarlijk, want het is naast een druk fietspad."

Zand

De speeltuin ligt overigens vol met zand, iets waar bewoners ook niet blij mee zijn. "Het is vervelend dat het zand opstuift en dat het via de ramen de badkamer binnenkomt", zegt Lisette Vis. "Dan ligt er dus zand in het bad. En dat moet je eerst opruimen voor de kinderen erin kunnen."