Archief
WOS

WOS

Zes jaar cel voor 22-jarige Maassluizer vanwege overval op Primera

De 22-jarige Maassluizer die bijna een jaar geleden een overval pleegde op de Primera in Maassluis, moet zes jaar de cel in.

Dat heeft de Rotterdamse rechtbank besloten. Dat is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Ook moet hij zo'n 38.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Verder komt er nog een half jaar bovenop de zes jaar, omdat de Maassluizer eerder ook al een overval had gepleegd en hij in zijn proeftijd zat.

De Maassluizer kwam op 16 september vorig jaar rond 10.30 uur de vestiging aan de Zuidvliet binnen. Hij bedreigde daar een van de medewerksters met een vuurwapen en eiste geld. Met één van de personeelsleden ging de man zelfs in gevecht. Ook gaf hij een bejaarde klant een klap met het pistool. Uiteindelijk nam de overvaller krasloten en enkele sieraden mee.

De man werd in 2017 al eens veroordeeld voor een overval op een andere Primera, in Rotterdam-Zuid. Hij moest toen twee jaar in jeugddentie, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De nieuwe overval gebeurde in de proeftijd van de eerste. Het OM wil daarom dat die laatste zes maanden jeugddetentie aan de straf worden toegevoegd.

Eigenaresse van de Primera reageert op de uitspraak bij Maarten in de Middag

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis