Archief
Facebook Nederland Drie

Poppodium Nederland Drie houdt het op deze manier nog maximaal een klein jaar uit

Westlands Popcentrum Nederland Drie in Wateringen heeft grote moeite om het hoofd boven water te houden.

De coronacrisis hakt er flink in bij het enige poppodium dat onze regio rijk is. "Als we nu zo doorgaan zou ik zeggen dat we het nog een heel klein jaartje kunnen rekken, met de middelen die we hebben, maar dan moet er nu niet meer gebeuren. Geen nieuwe lockdowns of nog minder bezoekers", zo vertelt voorzitter Roy van der Steen bij Maarten in de Middag bij de WOS.

Waar normaal driehonderd mensen de grote zaal in kunnen, zijn dat er nu maximaal veertig, zo heeft Van der Steen berekend: "Dat is een flinke aderlating, je hoeft geen wiskundig genie te zijn om dat uit te rekenen." Maar Nederland Drie gaat desondanks gewoon door: "We hebben gewoon live-muziek staan omdat we daarvoor wel aan alle eisen kunnen voldoen."

Programmering
Opvallend is dat de coronamaatregelen ook invloed hebben op de muziekprogrammering: "We zitten nu toch wel in de wat rustigere hoek. Wat ja, om nou snoeiharde muziek te gaan draaien, of keiharde disco.... Ja, iedereen moet stil blijven zitten. Dus we zitten nu meer in de bluesrock, slow-rock en nog steeds volle zalen." Zingen mag ook niet: "Dus ik probeer er maar voor te zorgen dat iedereen zachtjes mee-neuriet."

Beluister het hele gesprek:

Categorieen:
Nieuws Wateringen Westland