Archief
Privéfoto

Privéfoto

Ex-coronapatiënt over revalidatie: 'Ik ben er voorlopig nog niet'

Ex-coronapatiënt Natasja Boon uit Hoek van Holland lag in maart in kunstmatige coma op de intensive care in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

De Hoekse kampt ruim 5 maanden later nog met lichamelijke klachten.

Het is half maart als de zusjes Natasja (48) en Lisenka Boon (44) op wintersportvakantie in Oostenrijk zijn. Eenmaal in Nederland begint Natasja zich steeds beroerder te voelen. Dan blijkt dat het zuurstofgehalte in haar longen onder een schrikbarende grens is gezakt. Ze wordt met spoed opgenomen in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

Uit testresultaten blijkt dat de Hoekse besmet is met het coronavirus. Ze komt terecht op de intensive care en wordt ruim twee weken kunstmatige coma gehouden.

Revalidatie

Natasja is sinds half mei weer thuis maar kampt nog steeds met klachten. Hierdoor is zij nog niet in staat om naar haar werk te gaan. "Je energie is heel laag en je bent heel snel moe. Ik heb nu twee keer in de week fysiotherapie en ik heb logopedie voor mijn longen want ik zit nu nog op 70 procent van mijn longinhoud", vertelt Natasja.

Ik heb logopedie voor mijn longen want ik zit nu nog op 70 procent van mijn longinhoud.

• Natasja Boon

De Hoekse wil mensen met haar verhaal andere mensen waarschuwen. "Kijk alsjeblieft uit en houd die afstand. Ik vind het ook lastig, maar ik weet wel dat ik nog steeds aan het revalideren ben. Ik ben er voorlopig nog niet."