Archief
Signbiblio

Signbiblio

Fors meer regiogenoten positief getest in augustus

Het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus, is in augustus fors toegenomen.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Waren er vorige maand nog in totaal 41 besmettingen met Covid-19, in augustus waren het er 239.

Dat is het hoogste aantal positieve tests sinds de uitbraak van het virus in maart. Ter vergelijking: in 'piekmaand' april waren het er 219, al werd toen niet iedereen met klachten getest. Dat kan pas sinds 1 juni.

De grootste stijging was te zien in Westland, waar het aantal besmette personen steeg met liefst 600 procent (van 23 naar 161). In Maassluis ging het om een stijging van van bijna 400 procent (van 14 naar 69). In Midden-Delfland werden in augustus 9 inwoners positief getest, tegenover 4 in juli.

Desondanks zijn er in de hele maand maar twee mensen in het ziekenhuis opgenomen en is er niemand overleden. Dat komt overeen met het landelijke beeld. Daaruit wordt duidelijk dat het vooral mensen van 20 tot 40 zijn die worden besmet. Zij krijgen over het algemeen mildere klachten.

Dag- en weekcijfers

Van zondag op maandag zijn in onze regio elf nieuwe positieve tests geregistreerd. Zeven daarvan komen uit Westland en vier uit Maassluis.

Vorige week werden in totaal 43 mensen positief getest, in de weken daarvoor waren het er respectievelijk 55, 63 en 60.