Martijn Molenaar

Winst voor Westlandia in KNVB-beker

Het eerste elftal van Westlandia heeft thuis met 4-1 gewonnen van SV Venray.

De zondagploeg uit Naaldwijk begon gemiddeld aan de wedstrijd, maar kreeg door een fout in de verdediging in het eerste kwartier de 0-1 om de oren. Daarna volgden nog een paar kansen, echter lukte het niet om voor rust op gelijke hoogte te komen.

In de tweede helft ging de machine wel lopen. Na een voorzet van Donovan de Groot tikte Mark van der Zalm de 1-1 binnen. Nog geen minuut later was het opnieuw raak, dankzij een misser van de doelman van Venray. Roy van Beek kon de bal veroveren en schoot in een leeg doel de 2-1 binnen. Ongeveer een kwartier voor het eindsignaal was Van Beek wederom trefzeker. Na 82 minuten spelen gooide Donovan de Groot de boel op slot en maakte hij de 4-1.

Hoe het bekertoernooi voor Westlandia er verder verloopt zal later blijken, dat hangt namelijk af van de Europese wedstrijden van Willem II en PSV.

SV Den Hoorn afgestraft

Terwijl Westlandia positief kan terugkijken op de gespeelde bekerwedstrijd, werd Den Hoorn helemaal zoek gespeeld. Het duel tegen SteDoCo eindigde zaterdagmiddag in een doelpuntenfestijn: de ploeg uit het Zuid-Hollandse Hoornaar won met maar liefst 10-0. WOS-sportverslaggever Martijn Molenaar zag dat het bij rust al 8-0 stond. Een dag later blikte hij in WOS Sport terug met Den Hoorn-trainer Sieme Zijm.