Archief

Stop-en-Go-bus in Maassluis aankomende maandag weer beschikbaar

Vanaf aankomende maandag rijdt de Stop-en-Go-bus weer door Maassluis.

Op basis van onderzoek van instituut TNO blijkt dat de bus coronaproof gebruikt kan worden. De RET zegt de betreuren dat gebruikers van de lijn van de ene op de andere dag niet meer met het busje konden reizen. De lijn werd tijdelijk uit de dienstregeling gehaald omdat er twijfels waren over of de bus wel voldoende coronaproof was.

De Stop-en-Go-bus rijdt sinds afgelopen november in de avonden vanaf 19.00 uur en op zondag vanaf 09.00 uur als vervanger van buslijn 126. De Stop-en-Go kan normaal gesproken tot een kwartier van te voren telefonisch of met een speciale app worden gereserveerd door inwoners die van A naar B willen worden vervoerd. De chauffeur kiest zelf de kortste route tussen de twee haltes en volgt dus niet dezelfde route als lijn doordeweeks overdag doet 126.

Een vergelijkbare busdienst in Delft en omstreken, de Delfthopper, rijdt inmiddels al een aantal dagen en volgt het taxiprotocol. Dat houdt in dat aan reizigers van te voren gevraagd wordt om te bevestigen dat ze zelf of mensen in hun buurt in de afgelopen tijd niet ziek zijn (geweest).

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis