Archief

Cafébaas Maassluis over klappen: het maakt niet uit dat je een vrouw bent

Chantal Francke van café De Moriaan in Maassluis staat met een gehavend gezicht achter de bar.

De kersverse exploitant van de kroeg kreeg bij de vechtpartij van dinsdagavond voor haar café een enorme klap op haar achterhoofd. Daardoor viel ze zo hard tegen de deurpost dat haar gezicht gehecht moest worden. Aanleiding voor de knokpartij is waarschijnlijk een verkeersruzie waar Chantal niks mee te maken had.

"Er waren twee jongens op een scooter die erg dicht achter een man in een auto zaten," vertelt Francke, "en die kregen woorden met elkaar. Mijn gasten gingen zich ermee bemoeien. Die jongens zeiden toen 'we komen nog wel terug.' "

Chantal's gasten stellen haar gerust en zeggen "joh dat doen ze toch niet", maar een uur later staan er 15 jongelui om de hoek in de Havenstraat. "Ze waren een jaar of 15, 16, 17, denk ik, en ze hadden messen bij zich," vertelt de café-eigenaresse. Een deel van haar klanten staat ook buiten, maar ze weet ze naar binnen te krijgen.

Tien hechtingen
Een van de jongens wil ook mee naar binnen maar Francke wil dat voorkomen. "Dus ik pak hem bij zijn jas, of tas, en toen werd ik op mijn achterhoofd geslagen." Er ontstaat vervolgens een gevecht waar zeker tien mensen bij betrokken zijn. Chantal is niet de enige die gewond raakt, nog twee mensen lopen verwondingen op.

Een dag later is De Moriaan weer open. Francke heeft tien hechtingen in haar voorhoofd en bloeduitstortingen onder haar ogen. "Maar ja, het is je eigen zaak, dus ik moet wel open." Bang is ze niet, maar dat ze klappen heeft gekregen vindt ze niet normaal: "Ik was de enige vrouw, maar dat maakt ze kennelijk niks uit."

Chantal is pas sinds 1 augustus uitbater van De Moriaan. "De eerste drie weken waren hartstikke leuk." Maar ze is niet van plan om haar plezier te laten vergallen door het incident. Nuchter zegt ze: "het leven gaat door."

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis