Archief
WOS

WOS

'Nooit gedacht dat Naaldwijkse kermis niet zou doorgaan'

Dit jaar geen feestweek in Naaldwijk door de coronacrisis, maar de kermis staat er wel gewoon.

Na de uitbraak van het coronavirus in maart ging door veel evenementen een streep. Maar bij de leden van het Naaldwijkse Oranjecomité is de gedachte dat er geen kermis zou zijn, nooit opgekomen. Waar dat op gebaseerd is? "Op positiviteit", zegt voorzitter Jack Horst. "Kom nou toch, we gaan gewoon kermis houden. En het is gelukt!"

Het comité heeft wel diverse maatregelen genomen. Zo is de kermis nu verspreid over drie plekken: het parkeerterreintje bij het 'Central Park' (tegenover theater De Naald) is nieuw, naast de vertrouwde locaties op het Albert Heijn-terrein en het trapveldje tegenover sporthal De Pijl. "Daardoor hebben we alle attracties ook ruimer neer kunnen zetten, met voldoende looproutes." Ook is op elk terrein een in- en een uitgang en moet je je handen verplicht desinfecteren.

Tekst gaat door onder de video.

Bang dat mensen vanwege het coronavirus niet naar de kermis durven te komen, is Horst niet. "Wij zijn ervan overtuigd dat de mensen sowieso komen. Het is de laatste week van de vakanties en iedereen weet dat de kermis dan wordt gehouden. Het enige waar we nog op moeten hopen, is een beetje goed weer."

De kermis duurt nog tot en met zondag.