Archief
WOS

WOS

GO-Sharing over schade aan deelscooters: Over het algemeen gaat men er goed mee om

Hoewel zo nu en dan foto's van beschadigde deelscooters van GO-Sharing in Hoek van Holland opduiken, gaan gebruikers er in het algemeen goed mee om.

Dat zegt Lloyd Drop van GO-Sharing. "Bij schades die zijn opgelopen tijdens de rit sporen we de verantwoordelijke klant op en die krijgt een waarschuwing of boete." Als de klant het heel bond heeft gemaakt, kan hij of zij ook van het platform verwijderd worden en dus geen scootertjes van het bedrijf meer huren.

Wordt er buiten de rit om schade gemaakt, dan wordt daar melding van gedaan bij de politie: "Bijvoorbeeld bij de in brand gestoken scooter nabij de Etos in Hoek van Holland, daarbij helpt de politie ons." De schades zijn voor het bedrijf vooralsnog geen reden om zich terug te trekken met hun deelscooterdienst: "We zien juist, hoewel mensen altijd een beetje moeten wennen, dat het nu al een succes is in Maassluis en Hoek van Holland."

Ergernis

Sommige regiogenoten ergeren zich aan de scooters, omdat ze niet altijd even slim worden geparkeerd. "We proberen dat probleem te verkleinen door iedereen na een rit een foto te laten maken van hoe hij of zij geparkeerd staat. Zo hopen we de bewustwording te vergroten", zegt Drop, die ook wel ziet dat de voertuigen soms niet goed geparkeerd staan. Volgens hem kun je het beste aan de rand van een wijk parkeren, op een stoep die breed genoeg is en dan langs de rand en niet dwars over het voetpad.

In de gemeente Den Haag doet GO-Sharing op dit moment een proef in Scheveningen met speciale parkeervakken voor de deelscooters. Drop moedigt ook andere gemeenten aan om hierover na te denken. "Een parkeervak weghalen voor een auto levert plek op voor het parkeren van zes scooters." Grootste verschil volgens hem is dat de scooters er voor iedereen zijn en de meeste auto's vaak eigendom zijn van één persoon. De openbare ruimte wordt volgens Drop met een parkeervak voor scooters dan ook slimmer gebruikt: "Dit is de toekomst."

Uitbreidingsplannen

GO-Sharing heeft ook uitbreidingsplannen in onze regio. Met Midden-Delfland moeten de gesprekken nog worden opgestart, maar met Westland staat een overleg gepland. Of en wanneer de scooters in die gemeente worden aangeboden, is nog niet duidelijk.