Archief

Gemeente en bouwer testen effect van bouwactiviteiten op Schansbrug

Hebben de activiteiten bij het woningbouwproject aan de Noorddijk schadelijke gevolgen voor de nabijgelegen Schansbrug of andere bouwwerken?

Dat wordt vandaag door de gemeente Maassluis en de bouwer van de woningen getest. Als het aanbrengen van de heipalen geen schadelijke gevolgen heeft op bouwwerken in de omgeving kan de bouw daarna gecontroleerd worden hervat, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Vorige week werd er een scheur in de kademuur geconstateerd en functioneerde de Schansbrug niet meer naar behoren. Daarop werden de bouwwerkzaamheden stilgelegd. Voor de hervatting van de bouwactiviteiten is er meetapparatuur aangebracht die de gevolgen van de activiteiten nauwkeurig vastlegt. Zodra blijkt dat de bouwactiviteiten problemen opleveren, moet men weer stoppen.

Controle

Ook het Hoogheemraadschap van Delfland, die verantwoordelijk is voor de dijk waarop gebouwd wordt, heeft maandag een controle gedaan bij de bouwlocatie, om te bezien of alles volgens afspraak verloopt. Een woordvoerder van Delfland laat weten dat de aannemer zich aan de voorschriften heeft gehouden, maar dat er desondanks toch iets is misgegaan. De veiligheid van de dijk is volgens het waterschap niet in gevaar.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis