Archief
WOS

WOS

Ook in coronatijd Bouwdorp Maassluis Oost, maar misschien wel voor het laatst

Het bouwdorp in Maassluis Oost is dit jaar misschien wel voor het laatst gehouden. Dat vreest de organisator van het bouwspektakel.

Guus Paalvast van Jopa Events, het evenementenbureau dat het bouwdorp organiseert, heeft gehoord dat de gemeente er geen geld meer in wil steken. En dat zou volgens hem zonde zijn. Het bouwdorp is al 25 jaar een succes. De komende periode wordt er met de gemeente overlegd over de toekomst van het bouwdorp. Eerder liet toenmalig wethouder Gerard van der Wees nog weten dat het bouwdorp beter samen zou kunnen gaan op de locatie in nieuwbouwwijk Wilgenrijk, omdat er onvoldoende animo zou zijn voor twee bouwdorpen in de stad.

De afgelopen week kwamen zo'n honderd kinderen naar de Vlaardingsedijk om met hamers en spijkers aan de slag te gaan. De meeste bouwdorpen in de regio werden vanwege corona afgelast, maar in Maassluis Oost ging het wel door. Er waren wel wat regels. Zo mochten ouders en opa's en oma's niet langs komen. De kinderen konden hierdoor helemaal zelf aan de slag want het kwam vaak voor dat niet alleen de kinderen, maar vooral ook de ouders of opa's aan het timmeren waren. Het thema van deze editie was vrijheid en dat heeft alles met het jubileumjaar 75 jaar vrijheid te maken.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis