Archief
WOS

WOS

Scootmobieltocht erg populair, dertig deelnemers door de regio

Misschien heb je al een keer zien rijden: een oranje sliert van tientallen scootmobielen.

Wekelijks organiseert het Platform Gehandicapten Westland een scootmobieltocht door de regio. En dat is niet aan dovemans oren gericht: gisteren trok de tocht, die in Poeldijk begon, dertig liefhebbers.

"Alleen is maar alleen", reageert een van de deelnemers. "Een tochtje met z'n allen is veel gezelliger. Onderweg hebben we pauze en na afloop krijgen we een ijsje." Zo denkt een andere deelnemer er ook over: "Ik kijk er iedere maandag weer naar uit."

Dit keer ging de route vanuit Poeldijk via de Papelaan naar Monster. Daar trok men de Poelzone in om uit te komen op het duinfietspad naar Den Haag. In het Ockenburghse bos werd gestopt voor koffie. Dankzij de inzet van vier vrijwillige verkeersregelaars blijft het veilig.

Vorige week kon de tocht niet doorgaan, omdat het toen veel te warm was. Deze keer hingen er wel wat dreigende wolken in de lucht, maar bleef het gelukkig droog.

Komende maandag start de tocht weer in een andere kern in Westland. Het overzicht vind je op de website van het Platform Gehandicapten Westland.