Archief
Pixabay

Pixabay

Actie tegen rattenoverlast in en rond flat Maassluis

Er wordt actie ondernomen tegen de langdurige rattenoverlast in en rond een flat aan de Van Beethovenlaan in Maassluis.

Dat blijkt uit navraag van de WOS bij de gemeente Maassluis en woningcorporatie Maasdelta.

Volgens een gemeentewoordvoerder hebben bewoners al ongeveer een half jaar last van de knaagdieren. Ze zitten niet alleen in de struiken rond de flat, maar ook in kelderboxen.

Er is inmiddels een aannemer ingeschakeld die in de kelderboxen de openingen gaat dichten die zich in de meterkasten bevinden. "Dit om te voorkomen dat ratten via deze openingen vanuit de kruipruimte de flat in kunnen", aldus een zegsvrouw van Maasdelta. "Een aantal openingen is al gedicht, maar er zijn nog meer openingen waar ongedierte doorheen kan. Deze openingen worden met speciale kit met metaaldeeltjes gedicht, zodat ratten hier niet doorheen kunnen." Nog deze week worden ook de openingen bij de deuren naar de bergingen toe gedicht.

Groenstroken weggehaald

De gemeente heeft inmiddels wat beplanting bij de flat weggehaald, omdat de ratten zich hierin schuilhouden. Daarnaast wordt aan de voorkant van de flat een strook grind tussen de struiken en de flat aangelegd, omdat dit voor ratten minder aantrekkelijk is. Bij de uitgangen onder de brandtrappen worden de grond en het hekwerk aangepakt.

Aan de bewoners is inmiddels een brief gestuurd met de dringende oproep om geen etensresten vanuit hun woning naar beneden te gooien.

Andere locaties

Vorig jaar werd nog gesproken over een drietal locaties waar bewoners rattenoverlast ervaren. Inmiddels lijkt het probleem zich nu in de Van Beethovenlaan te concentreren. "Over andere locaties hebben we geen meldingen", aldus de woordvoerder van de gemeente.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis