Archief
Sabine van Erp via Pixabay

Sabine van Erp via Pixabay

Vondst in De Lee leidt tot bijzondere ontmoeting

Twee meisjes die een 65-pluspas vonden tijdens het zwemmen in De Lee in De Lier, hebben die teruggebracht bij de eigenaresse.

Afgelopen donderdag brachten de twee meisjes de pas terug bij een bewoner van De Hooge Tuinen in Naaldwijk. De ouders van de meisjes zijn direct na de vondst van de al jaren verlopen pas op onderzoek uitgegaan, omdat de meisjes de pas graag terug wilden geven. Al snel kwamen zij er via Facebook achter aan wie de pas toebehoort en dat zij in De Hooge Tuinen woont. Er is direct contact gezocht en een bijzondere ontmoeting heeft plaatsgevonden, zo valt te lezen op de website van zorgorganisatie Pieter van Foreest.

De bewoner kreeg van de meisen in het Atrium een enveloppe met daarin een mooi versierd A4 overhandigd met hun verhaal en daarin de pas. De bewoner was zeer verbaasd over de vondst. Ze wilde graag het verhaal achter de verloren pas in De Lee delen. Het bleek dat ze jaren geleden met haar scootmobiel in De Lee was gereden.

"Het was winter en ik had een dikke winterjas met bont erin aan. Ik had net boodschappen gedaan en alles lag in het water. Zelf kon ik nog naar de kant zwemmen waar inmiddels ambulance, brandweer en politie stonden die me op de kant hebben geholpen. Ze hebben nog gedoken voor mijn spullen en boodschappen. Alles is naar boven gekomen behalve mijn tas met diverse papieren, mijn portemonnee en de pas. Wat een wonder dat die nu ineens boven is komen drijven!"

De meisjes waren onder de indruk van het verhaal van de bewoner. Ze kregen lekker ijsje en een centje om iets leuks van te kopen. Daarmee kwam het bezoek ten einde.